2018-06-28 08:11:49• hírek • Bede Emőke

Hatvannál is több orvos pályázik a 16 szolgálati lakásra

Szerdán ismét asztalhoz ültek a Megyei Tanács tagjai, hogy fontos kérdésekben hozzanak döntéseket. Ezek közül mindenképp kiemelkedik az ANL-lakások odaítélési feltételeinek megszavazása.

A Tudor Vladimirescu utcában épült ANL-tömbház 16 lakását olyan fiatal orvosoknak szeretnék odaítélni, akik városunkban szeretnének praktizálni, hiszen sokak pont a lakhatási gondok miatt mondanak le ezen szándékukról.
 

A szerda délutáni tanácsülésen a tagok megszavazták azt a frissített kritériumrendszert, melyet hamarosan a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium felé is továbbítanak ellenőrzésre. Hogy a hivatal mennyi időn belül véleményezi a kritériumrendszert, nehéz volna előre megmondani, a tanácselnök azonban abbéli reményének adott hangot, hogy ez 30 napon belül megvalósul.
 

Amennyiben pozitív elbírálásban részesítik a leadott dokumentációt, úgy megkezdődhet a kritériumrendszer gyakorlatba ültetése, azaz a benyújtott pályázatok elbírálása. Mint a tanácsülésen kiderült, a 16 lakásra több mint 60 orvos adott le jelentkezést. Közülük előnyt élveznek azon szakorvosok, akik olyan osztályokon dolgoznak majd, melyeken komoly létszámhiánnyal küzdenek. Ilyen például a sürgősségi, az intenzív terápiás és a kardiológiai osztály is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: